OKULUN TARİHÇESİ

08.02.2024 35

Halise Güney Ortaokulu 1989-1990 yılının 2. döneminde eğitim öğretime açıldı. Okulumuz, devlet-vatandaş İşbirliğinin özgün bir örneğidir. Hayırsever, aydın, örnek bir insan olan HALİSE GÜNEY Hanımefendinin bağışlamış olduğu arsa üzerine okulun binası yapılmış olup bu vesileyle İlçemize güzel bir okul kazandırılmıştır.

1998 yılında 8 yıllık eğitim mecburi hale gelince aynı mahallede 1 km uzaklıkta bulunan ve eski adı “60 Evler İlkokulu” olan diğer bir okul “Halise Güney Ortaokulu” ile birleştirilerek o okulun ismi de “Halise Güney İlköğretim Okulu” olarak belirlenmiştir. Böylece Halise Güney ismi iki farklı okulda yaşamaya devam etmiştir.

2012 yılında ise 6287 sayılı yasa kapsamında Halise Güney İlköğretim Okulu; Halise Güney Ortaokulu olarak değiştirilmiş ve eğitim öğretime devam etmiştir.

Okulumuzun banisi Bahaddin Güney ve eşi Naime Güney Hanımefendinin istekleri üzerine okula Annesinin ismi olan HALİSE GÜNEY adı verilmiştir.

1998-1999 öğretim yılında yapılan yazışmalar sonucu, planlamaya alınan okulumuza ek sınıf ve depo ilavesi yapılmış, bu ek tesis 1999 yılı ekim ayı sonlarında başlayarak 1999 yılı Kasım ayında tamamlanmıştır.

Okulun internet bağlantısı 24.04.2008 tarihinde yapılmıştır.

Okulumuz taşıma merkezi olup, tam gün ve karma eğitim yapan bir ortaokuldur. İlçemize bağlı Madenli, Susuz, Çatmakaya mahallelerinden toplam 21 öğrenci okulumuza taşınmaktadır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 5 Öğretmen 2 İdareci 1 Memur ve 1 İşkur Elemanı olmak üzere 9 Personel ve 46 öğrenci ile eğitme devam etmektedir.